Nenormālais sals tuvākajā laikā sasniegs savu maksimumu; “vai Latvija pārspēs savu rekordu?”

Austrumeiropā sals kļūst arvien intensīvāks, tomēr tas nav vienīgais faktors, kas padara laikapstākļus ekstrēmus.

Kad ārā valda ļoti auksts laiks un sniegputenis, ir svarīgi ņemt vērā dažus piesardzības pasākumus, lai nodrošinātu drošību un labklājību. Ir dažas darbības, ko noteikti nevajadzētu veikt šādos laika apstākļos:

 

Piemērots apģērbs: Nēsā vairākas kārtas drēbes, sākot ar termoapģērbu un beidzot ar vēja un ūdens necaurlaidīgu apģērbu. Silta cepure, cimdi un atbilstoši apavi ir ļoti svarīgi.

Saglabā siltumu: Uzturi ķermeni siltu, nemēģinot pārāk ilgi palikt aukstumā. Bieži pārvietojies, lai saglabātu asinsrites cirkulāciju un siltumu.

Dzert siltus dzērienus: Uzturēšanās aukstā laikā var izraisīt dehidratāciju, tāpēc ir svarīgi regulāri dzert siltus dzērienus, lai uzturētu ķermeņa temperatūru.

Tie ir tikai daži piemēri, kas liecina par to, ko ir svarīgi neveikt ļoti aukstā laikā. Vispārīgi svarīgi ir būt uzmanīgiem un izvairīties no situācijām, kas varētu radīt veselības riskus vai apdraudēt drošību šādos laika apstākļos.

Pašlaik ārā valda bargs ziemas laiks ar stipru aukstumu, kas šonedēļ pārsteidz daudzus. Meteorologs Jānis Trallis prognozē, ka vēl lielākie mīnusi vēl tikai būs.

 

Meteorologs ir publicējis laika prognozi nedēļas nogalei mikroblogošanas vietnē “X”.

Lasi arī: Kāpēc izvēloties siļķi veikalā vai tirgū, “jāieskatās” zivs acīs?; “Es paliku uz pauzes…”

Neskatoties uz stindzinošo aukstumu, kas valdījis lielākajā daļā Latvijas visas nedēļas garumā un kur termometra rādītājs ir zem -10 grādu, izrādās, ka tas ir bijis tikai nieks.

Bet tas vel nav viss…

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment